ALBERTINE – DROPS

Artiest info
 
facebook

 

PR Foto It's All Happening Karin van Gilst

De Nederlandse zangeres en muzikante ‘Albertine’ heet in het dagelijkse leven eigenlijk Yann Albertine Pelser maar ze koos voor haar tweede voornaam om als artieste op te treden. Volgende maand brengt deze Rotterdamse singer-songwriter haar debuutalbum “Drops” uit met daarop elf zelfgeschreven liedjes. Voorafgaand aan de release van die plaat verschijnt er dezer dagen met het op de bijgaande video te beluisteren nummer “Wind Blows” ook al een eerste single uit dat album.

‘Albertine’ begeleidt zichzelf op altviool en piano en ze brengt een mix van pop, jazz en folk in haar nummers die bij een eerste beluistering toch wel wat vreemd en ongewoon lijken, maar achteraf wel snel wennen en zelfs aanstekelijk blijken te werken. Voor haar componeerwerk wordt ze beïnvloed door de folkmuziek uit de jaren zestig van vorige eeuw. In de albumtiteltrack “Drops” horen we zelfs flarden elektrobeats afkomstig van een synthesizer maar anderzijds zijn de enige instrumenten die we horen bij het nummer “What If You Were The Moon” haar altviool en een klarinet.

Deze klassiek geschoolde altvioliste brengt in de teksten van enkele van haar liedjes ook wel een kritische blik op de maatschappij om haar heen waar kapitalisme en egoïsme welig tieren. Songs als “Wind Blows” en het ritmische “Space Dance” illustreren dit wellicht het best. Andere nog niet vermelde nummers uit dit door Lasse Passage geproduceerde debuutalbum die volgens ons ook wel over een radiovriendelijk karakter beschikken zijn “Hometown”, “Lightness” en “True Love”.

(valsam)

CD-RELEASE: 17 september 2021